HemOm SGFAktuelltFortbildningKunskapsbankKommittéerLokalavdelningarInternationelltGrundläggningsdagenKontaktSök


SGF Nytt vecka 12
Nya SGF rapporter publicerade

Grundläggningsdagen 15 mars 2018

SGFs nya arbetsordning beslutades vid Föreningsstämman 14 mars

Det var en enad föreningsstämma som tog beslutet att införa den föreslagna ny arbetsordningen för SGF. Detta innebär att SGF nu på ett tydligt sätt välkomnar alla som på något sätt arbetar med jord, berg, grundvatten och förorenade områden.Läs mer om den nya arbetsordningen på hemsidan. Extra stämma för att ta förändringen i en andra läsning, planeras till mitten av maj.

 

SGFs nya styrelse

I samband med föreningsstämman så valdes en ny styrelse för SGF. Victoria Svahn tar över som ordförande för föreningen efter Gunilla Franzén som efter 5 år tackar för sig. Det blev även fyra stycken nya sektionsordföranden; Johan Wagenius (jord), Lars-Olof Dahlström (berg), Roland Barthel (Grundvatten) och Marie Arnér (förorenade områden). Övriga ledamöter i styrelsen är: Jonas Axelsson, Christoffer With, Sara Jorild, Maria Åström, Fredrik Griwell. Ledamöter som tackade för sig vid stämman var William Bjureland och Andreas Ramström. Se bilder

 

Grattis till våra pristagare Tommy, Magnus och Karin

Traditionsenligt så delades i samband med Grundläggningsdagen tre olika priser ut. Priset för bästa examensarbete 2017 gick i mycket hård konkurrens till Tommy Pap, Chalmers. Sven Hansbos pris som varje år delas ut till en person som i Svens anda, ifrågasätter och driver utveckling, gick i år till Magnus Ruin. SGFs pris som delas ut vartannat år till en person har gjort en förtjänstfull insats för geotekniken i Sverige. I år gick priset till Sveriges första kvinnliga doktor, Karin Lundström. Stort Grattis till våra tre pristagare!

 

Lyckad Dagen-innan-GD och Grundläggningsdag

Det blev två mycket lyckade SGF dagar, med intressanta föredrag och många möjligheter till möten med branschkollegor. På hemsidan hittar du en del bilder från dagarna.

 

Fältgeoteknik instruktionsfilmer – nu är dom här!

Nu finns 9 stycken rykande färska instruktionsfilmer på SGFs hemsida. Tr, Kv StII, Hfa, Vim, CPT, Vb, Jb2, Kv StI och Skr. Är du en av dom som inte vet vad beteckningarna står för? Då är filmerna utmärkta för att få en bild av vad metoderna innebär. Är du en av dom som utför metoderna, då ger filmerna dig möjlighet att få verifierat att du gör rätt och kanske får du några tips på vägen. Är du en av dom som utvärderar fältresultat, då ger filmerna dig en ökad förståelse för vad som påverkar resultaten.

 

Under veckan

På tisdag 20/3 så disputerar R. Knutson i Luleå och dagen efter 21/3 arrangeras en minikurs om centrifuge test.

Veckans tanke:
Att vara god är nobelt, men att lära andra att vara goda är ännu noblare och mindre besvärligt.
/Mark Twain

SGF sekretariat

info@sgf.net

Nu finns nya SGF rapporter publicerade och går att hämta hem från SGF Publikationer.

SGF rapport 3:2017
Dynamiska miljöundersökningsmetoder

SGF rapport 2:2017
Mät- och ersättningsregler för fält- och laboratorieundersökningar

SGF rapport 1:2014 E
Engelsk översättning av rapporten om Riskhantering

                
I samarbete med Arkitektkopia har SGF ett print-on-demand-system för tillgängliggörande av publicerade rapporter, handböcker och dokument m.m. Systemet syftar till att förbättra åtkomligheten av material framtaget i SGF's regi. Läs mer »

PRINT-ON-DEMAND - Ladda ner rapporter
STORT TACK för i år!
Med en fullbokad utställning och närmare 800 deltagare kan vi nog konstatera att SGF och Grundläggningsdagen växer så det knakar.

Varmt välkommen åter 2019 - då GD firar 40 år!


 

Hemsidan uppdateras löpande, så saknar du någon information - kontakta info@sgf.net
 Medlemsregister   SGF-Publikation   Kontakt   Arbetsplattform  SGF c/o Ernax Sveaborgsvägen 16SE- 439 73 Fjärås info@sgf.net Org. Nr 802004-3843 Säte: Linköping

 
Uppdaterat 2018-03-19
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum